Sortida curta però...


Hola amics!!! Si, realment va ser una sortida curta en quant a kilometratge però força intensa en quant a desnivell. Varem començar a pedalar direcció Santa Susanna i abans d'arribar al Ranxo Mestres, ja varem girar a la dreta per atravessar la riera i agafar un caminet que comença a pujar, pujar, pujar i pujar... despres d'algún troç planer i alguna parada per contemplar el paisatge, pujem una mica més i arribem a la torre  de Montagut! Aquestes torres, a diferència de les torres de defensa construides pels voltants dels segles XVI i XVII, varen ser reformades a mitjans del segle XIX i s'utilitzava com a sistema de comunicacions per mitja de banderes i unes estructures de boles de colors. Per la nostra zona, les torretes de Calella, servien com a centre neuràlgic, podriem dir que eren la centraleta i desde Calella, donaven senyal fins a Caldetes mirant cap a sud i a la torre de Montagut mirant cap a nord, donant aquesta torre comunicació a la banda de Blanes, Tossa, etc...
Una vegada fetes les fotos de rigor varem decidir continuar la nostra ruta tot carenant la muntanya fins arribar al Turó de Can Serra, on podem veure un petit monument amb una creu i varies inscripcions. Des d'aquest turó tenim una vista impressionant de tota la costa, fins i tot es pot veure la Palomera de Blanes i la veritat és que és un bon enclavament per gaudir dels focs de Blanes per Santa Anna!
Una vegada recuperats, agafem les bicis i... inocents de nosaltres li fem cas a en Jose, un experimentat "descender" res no li fa por i decideix en vers de baixar pel cami, tirar pel dret muntanya avall... no us explicaré la baixada que hi havia perque no se com començar...jejeje, en fi, que varem decidir anar a la recerca de les antigues mines de ferro de Malgrat o les Mines de can Palomeres. Despres de donar varies voltes en cercle per la muntanya, per fi varem trobar l'entrada!!! llàstima de no portar llanternes o frontals, jo personalment no hi havia estat mai i la veritat és que impressiona la seva grandaria i els seus tunels i galeries formant una xarxa de laberints impressionant. Si algú li passa pel cap anar-hi, que vagi en compte, els seus interiors estan plens de pous sense senyalitzar i s'estan desprenent pedres del sostre d'unes mides importants!
Si algú vol més informació sobre les mines podeu clicar aquests enllaços: A - B - C
Despres de la visita a les mines de can Palomeres, varen haver-hi uns moments de dubte, ja que com aquest diumenge no teniem una ruta prevista, anavem improvisant sobre la marxa. Despres de perdren's per la zona un parell de cops, varem trobar el cami correcte i varem decidir enfilar cap a Miralles i ja que era dia de pujades importants doncs perquè no... el Turó Gros... vinga, anem a veure la torre de vigilancia d'incèndis!!! Despres de tantes pujades, ja ens costava una mica de pedalar però tot i aixi... cap amunt!!! una vegada a dalt, ja sen's feia tard i per tant, despres de comentar lo bo i millor de la sortida, varem decidir de baixar direccó Santa Susanna, per cert, la baixada hi havia algún troç que no era molt bo, però tot i aixi varem baixar, varem enfangar una mica les bicis, varem tenir alguna que altra averia però a la fi, varem arribar tots en perfectes condicions i amb ganes de que passi la setmana i tornar a sortir el proper diumenge... a veure si encara som a temps a trepitjar una mica de neu.


Fotos: JESUS - VADÓ   Enllaços mines de can Palomeres: A - B - C (video)


Track: TORRES I MINES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada