Fred i Tramuntana....

Aquest passat diumenge varem realitzar la primera de les sortides fora del nostre territori habitual. 
A les 7:45 anàvem arribant tots al lloc de trobada per anar carregant les bicis on bonament podiem i sortir lo més aviat millor direcció l'Estartit on haviem quedat per a montar el camp base i començar la ruta pels voltants del massís del Montgrí.
De bon matí feia un fred que pelava, mentre ens apropàvem a terres ampordaneses, els camps eren glaçats i els afluents del riu Ter desprenien una boirina tètrica i gebradora que no donava gaire confiança.
Comencem a pedalar des del mateix passeig de l'Estartit, amb les illes Medes de fons i ens endinsem per camins i caminets al voltant de camps fins trobar-nos de cara amb el riu Ter, que per cert deunidó com baixa! Mentre anem borejant el riu, passem per una resclosa que data de l'any 1670 i és on parem a fer el bocata i tirar quatre fotos. Tot seguit, ja girem i comencem a enfilar el massis del Montgri per accedir a l'Ermita de Santa Caterina, on fem una parada i ens escalfem una mica amb el sol que ara si que venia de gust. Preguntem a la gent de la zona com podem fer-ho per accedir al castell de Montgri i tot-hom ens diu que no val la pena intentar-ho, ja que no es pot pujar en bici i el camí és molt dolent. Per tant dedidim baixar i seguir la ruta vorejant la muntanya des de baix i redirigint-nos cap al punt inicial, l'Estartit, on ens esperen els cotxes i un arros per dinar…
Despres d'unes quantes parades més per a reagrupar i fer unes fotos, arribem finalment a l'Estartit. 
Han estat al voltant de 40 kilometres de pedals, fred, calor, aigua, pedres i sorra… hem tingut una mica de tot i tenim molta gana, sort que només arribar, la Pili ja s'ha cuidat d'encarregar taula pels 17 membres de la sortida, hem dinat, i amb la panxa plena i veient les coses d'una altra manera, anem tirant cap a Pineda mentre va fosquejant i esperant amb ganes la propera sortida llarga que serà el proper 15 de Gener per fer el carrilet de St. Feliu.

L'ANELL DEL BISBE.
A detall de curiositat, val a dir que la zona del massis del Montgrí, és coneguda també com "l'anell del bisbe", "el bisbe mort o adormit". Mentre es fa la volta per la serralada, hi ha un punt concret en que en la muntanya del Montgí es pot veure la figura d'un bisbe gegant adormit o mort, amb les mans creuades sobre el pit i precissament el castell de Montgri sembla que sigui la pedra del seu anell. 
Nosaltres no varem aconseguir disfrutar d'aquesta visió en concret, però coneixiem la llegenda i hem agafat aquestes fotos del blog de la Marta, on ella si que hi ha estat i ha pogut fer les fotos bones i una mica d'explicació.

Aquí podeu veure les nostres fotografies, també el track que varem fer i també teniu l'enllaç al blog de la Marta on podeu veure més fotos del Montgri i llegir una mica sobre el "Bisbe mort"

Salut i fins la propera!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada